Epifyse of pijnappelklier, Pineal gland

Please translate to English and send it to us. De pijnappelklier (of epifyse) is een endocriene klier in het midden van grote hersenen. Deze heeft de vorm van een pijnappel (veelal dennenappel genoemd, wat de houtige zaaddoos van een aantal naaldbomen is), maar dan veel kleiner. Bij de meeste mensen is deze hormoonklier gekrompen tot niet veel groter dan een doperwt. Terwijl deze klier bij kinderen meestal nog goed functioneert en daardoor veel groter is, krimpt deze op latere leeftijd, als gevolg van inactiviteit en verkalking.

De pijnappelklier reguleert onder andere het slaap/waakritme, omdat deze gevoelig is voor verschillen in zowel licht als temperatuur en daarop reageert. Een reactie is bijvoorbeeld het omzetten van de neurotransmitter serotonine in het hormoon melatonine, dat ervoor zorgt dat we ontspannen en diep kunnen slapen. Tijdens de diepe slaap zorgt de pijnappelklier voor herstel en opbouw van het fysieke lichaam.

De pijnappelklier heeft naast psychologische eigenschappen ook filosofische eigenschappen, waarbij het veelal wordt aangeduid als het “derde-oog-chakra”. Het werkt dan als een zesde zintuig, ook wel intuïtie genoemd. Daarmee kun je iets zomaar weten, emoties van anderen beter aanvoelen of een toename in creativiteit ervaren.

De Franse filosoof René Descartes (1596 – 1650) stelde dat alle gedachten afkomstig zouden zijn van de pijnappelklier, die hij daarom aanduidde als de ‘zetel van de ziel’.

Stress, grote temperatuurverschillen en grote hoogten kunnen een nadelig effect hebben op het goed functioneren van de pijnappelklier. Dit geldt ook voor toxines (gifstoffen) zoals kwik, evenals de straling afkomstig van zogeheten “spaarlampen”. De al aangehaalde verkalking van de pijnappelklier wordt voornamelijk veroorzaakt door natriumfluoride, hetgeen in rattengif, insecticiden en houtbeschermingsmiddelen tegen schimmel en in vrijwel iedere tandpasta zit en veel landen voegen het zelfs toe aan het drinkwater. Aan diverse merken bronwater in de supermarkt wordt fluoride toegevoegd. Tot besluit wordt de werking van de pijnappelklier tegengegaan door alcohol, nicotine, melkproducten, witte bloem (uitgezeefd meel), geraffineerde suikers, koolzuurhoudende drankjes en kunstmatige zoetstoffen.

Chlorella, tarwegras, zeewier, spirulina, groene groenten (zoals sla, rucola, spinazie, boerenkool, paksoi, andijvie, groene kool, broccoli, sperziebonen en spruitjes), komkommer, aardbeien, avocado, zaden en noten bevorderen de werking van de pijnappelklier en hebben een zuiverende werking. Om de verkalking van de pijnappelklier tegen te gaan kun je ‘s ochtends beginnen met een glas water met daarin een lepel biologische appelazijn, maar drink dit wel door een rietje (om aantasting van het tandglazuur te voorkomen).

Verder is borax (een natuurlijk mineraal dat het hydraat is van natrium-tetraboraat) een goed supplement dat kan worden gebruikt voor het verwijderen van fluoride uit het menselijk lichaam. Het is van nature aanwezig in bieten (die rauw, gestoomd of gekookt kunnen worden gegeten). Het is ook aanwezig in andere voedingsmiddelen, zoals gedroogde pruimen.

Published by softrevolutionoflove

https://softrevolutionoflove.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: